.. Макарьевский листок

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

СЕНТЯБРЬ - 2007
 МАКАРЬЕВСКИЙ ЛИСТОК №6
 

Икона Божией Матери, именуемая «Отрада» или «Утешение»

{mosimage}Тропарь, глас 4:

Яко покров благодатный и спасительный / стяжахом честную Твою икону, Богородице, / на сию убо со умилением взирающе, Тебе вопием: / Владычице, ниспосли нам отраду и утешение, / на Тя бо упование возлагаем, грешнии и смиреннии. / На Твое предстательство надеемся, недостойнии. / Ускори нас избавити от бед и скорбей / и умоли Сына Твоего, Христа Бога нашего, // помиловати и спасти души наша.

Кондак, глас 8:

Взбранной Воеводе победительная, / яко избавльшеся от злых, / благодарственная восписуем Ти, раби Твои, Богородице; / но яко имущая державу непобедимую, / от всяких нас бед свободи, да зовем Ти: // радуйся, Невесто Неневестная.

 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

АВГУСТ - 2007
МАКАРЬЕВСКИЙ ЛИСТОК №5
{mosimage}Тропарь Богоотцам Иоакиму и Анне (22 сентября), глас 2:

 

Праведных Твоих, Господи, память празднующе, теми молим Тя, спаси души наша.

 

Кондак, глас той же:

 

Радуется ныне Анна, неплодства разрешившися соуз, и питает Пречистую, созывающи вся воспети Даровавшего от чрева ея человеком, Едину Матерь и неискусомужную.

 

Молитва:

 

О, приснославнии Христовы праведницы, святии Богоотцы Иоакиме и Анно, предстоящии Небесному Престолу Великого Царя и велие дерзновение к Нему имущии, яко от Преблагословенныя Дщери вашея, Пречистыя Богородицы и Приснодевы Марии, воплотитися изволившему! К вам, яко многомощным предстателем и усердным о нас молитвенником, прибегаем мы, грешнии и недостойнии. Молите благость Его, яко да отвратит от нас гнев Свой, по делом нашим праведно на ны движимый, и да безчисленныя прегрешения наша презрев, обратит нас на путь покаяния, и на стези заповедей Своих да утвердит нас. Также молитвами вашими в мире жизнь нашу сохраните и во всех благих благое поспешение испросите, вся к животу и благочестию потребная нам от Бога дарующе, от всяких напастей и бед и внезапныя смерти предстательством вашим нас избавляюще и от всех враг видимых и невидимых защищающе, яко да тихое и безмолвное житие поживем во всяком благочестии и чистоте, и тако в мире временное сие житие прешедшее, в вечный достигнем покой, идеже вашим святым умолением да сподобимся Небеснаго Царствия Христа Бога нашего, Емуже со Отцем и Пресвятым Духом подобает всякая слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.
 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

ИЮЛЬ - 2007  
 МАКАРЬЕВСКИЙ ЛИСТОК №4 

{mosimage}Тропарь святителю Афанасию Великому, патриарху Александрийскому
(память 31 янв. и 15 мая),
глас 3-й:

Столп был еси православия, Божественными догматы подтверждая Церковь, священноначальниче Афанасие: Отцу бо Сына Единосущна проповедав, посрамил еси Ария. Отче преподобне, Христа Бога моли даровати нам велию милость.
 

Кондак, глас 2:

Православия насадив учения, злославия терния изсекл еси, умножив семя веры одождением Духа, преподобне, темже тя поем, Афанасие.

 Мученики по произволению

Некоторые говорят: ныне нет мученического подвига. Несправедливо. Можно вступить в мученический подвиг под руководством совести. Умри греху, умертви «уды твоя, яже на земли» (Кол. 3,5), и будешь мучеником по произволению. Мученики боролись с мучителями, царями и князьями: и ты имеешь мучителя, терзающего тебя – диавола, имеешь князей, преследующих тебя – демонов. Некогда были воздвигнуты диаволу и демонам капища и жертвенники, приносилось каждому кумиру ложному мерзостное идолослужение; уразумей, что и ныне могут быть в душе капище и жертвенник, может быть мысленный кумир. Капище – ненасытное сладострастие, жертвенник – сладострастные вожделения; кумир – дух вожделения. Работающий блуду и увлеченный сладострастием отвергся Иисуса, поклоняется идолу, имеет в себе истукан Венеры – мерзкую плотскую страсть. Опять: если кто побеждается гневом и яростию и не отсекает этих неистовых страстей, тот отрекся Иисуса, имеет своим богом Марса, подчинил себя гневу, что служит знамением беснования. Другой сребролюбив: затворяя сердце свое от брата своего и не милуя ближнего своего, он отрекся Иисуса, служит идолам, имеет в себе кумира-Аполлона и поклоняется твари, оставив Творца. Корень всем грехам – сребролюбие. Если удержишься и сохранишься от неистовых страстей, то ты попрал кумиров, отверг зловерие. Сделался мучеником. Исповедал святое исповедание.

Прп. Афанасий. Алфавитный патерик.

 
   

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

 ИЮНЬ - 2007

МАКАРЬЕВСКИЙ ЛИСТОК №3

{mosimage}Тропарь Божией Матери перед Ее иконой «Всех скорбящих Радосте» (6 ноября), глас 2:

Всех скорбящих радосте и обидимых заступнице, и алчущих питательнице, странных утешение, обуреваемых пристанище, больных посещение, немощных покрове и заступнице, жезле старости, Мати Бога вышняго, Ты еси Пречистая: потщися, молимся, спастися рабом Твоим.

Кондак, глас 6:

Предстательство христиан непостыдное, ходатайство ко Творцу непреложное, не презри грешных молений гласы, но предвари на помощь нас, верно зовущих Ти, ускори на молитву и потщися на умоление, предстательствующи присно, Богородице, чтущих Тя.
 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

МАЙ - 2007
 МАКАРЬЕВСКИЙ ЛИСТОК №2 
 
Тропарь преподобному Макарию Желтоводскому, Унженскому и Свияжскому чудотворцу
(7 августа), глас 5

Днесь Свияжская обитель тобою хвалится, в концех бо ея пресветло, яко велие солнце, возсиял еси и чудесы твоими, преподобне Макарие, вся озарил еси. И ныне молися Господеви избавитеся душам нашим от прелести вражия, и спастися обители твоей от поганскаго наития.
 
Кондак ему же, глас 2

Вторый Моисей явился еси, преподобне: он бо жезлом море раздели, ты же страсти яко Амалика победил еси, и непроходную пустыню немятежным умом прошел еси, в ней же молитвами твоими велие чудо сотворил еси, гладныя люди до изобилия прекормил еси. И ныне молися Господеви подати всем печальным утешение, Макарие отче приснопамятне, иже Свияжстей стране, и всей Российстей земли похвала и утверждение.


Рецепт духовный

{mosimage}Присылаю Вам рецепт духовный и советую вам употреблять предлагаемое лекарство по несколько раз в день, особенно в минуты усиленных страданий, и душевных, и телесных. Не замедлится при употреблении вынаружение силы и целительности, сокровенных при врачевстве, по наружности своей самом смиренном. Уединясь, произносите неспешно, вслух самому себе, заключая ум в слова (так советует святой Иоанн Лествичник) следующее:

«Слава Тебе, Боже мой, за посланную скорбь;
достойное по делам моим приемлю:
помяни мя во Царствии Твоем!»

   

Страница 11 из 11

«ПерваяПредыдущая11СледующаяПоследняя»